Psihologie

Lumea internă a copilului și comportamentul părintelui


  • În general, cea mai importanată relație din primele clipe de viață ale copilului este cea cu mama. Această relație începe să se clădească încă dinainte de nașterea copilului, rezulatatele cercetărilor demonstrând că legătura mama–făt este influențată de stările emoționale ale mamei încă din viața intrauterină, când prin cordonul ombilical se transmit trăirile mamei la nivel enzimatic.

  • Perioada perinatală este o perioadă propice de începere a construirii unei relații securizante între mamă și copil, relație ce va sta la baza dezvoltării
    unui atașament securizant de către copil.
  • Rolul evolutiv al relației de atașament este mult mai complex decât simpla protecție a nou-născutului, pentru că tiparele psihice sunt și tipare de organizare neuronală care se dezvoltă în cadrul relațiilor de atașament dintre copil și părinte.

Modulul propus susține că legătura mama-copil apare cu mult înainte de nașterea copilului, și asistă viitoarea mămică să gestioneze cu responsabilitate și adecvat această legătură, întrucât ea reprezintă baza dezvoltării unui atașament securizant de către copil și poate ajuta mama să se racordeze mai bine și mai ușor la copilul nou-născut.

Modulul cuprinde 4 sesiuni de 2 ore, desfășurate la sfârsitul săptămânii.

Întâlnirile sunt săptămânale / bilunare, în grupuri de 8-10 participanţi.

Costul modulului 400 lei (100 lei/ sesiune)

Inscrieri: Tel: 0771541977
Email: crescinteligent@yahoo.com